Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Silent Hill-regisseur bevestigt mogelijk dat Silent Hill 2 Remake in de maak is

Hult zich niet langer in stilte.

Christophe Gans, de regisseur van de eerste Silent Hill-film, heeft mogelijk zijn mond voorbijgepraat. In een interview over de nieuwe film waaraan hij momenteel werkt, bevestigt hij ook dat Konami momenteel aan 'meerdere Silent Hill-games' werkt.

Gans noemt geen specifieke games, maar meldt wel dat één ervan door een intern team bij Konami wordt gemaakt. Wanneer de interviewer vervolgens vraagt of het hier over Bloober Team gaat, dat volgens geruchten aan een remake van Silent Hill 2 werkt, glimlacht de regisseur enkel. Vervolgens voegt hij daar nog aan toe dat er 'meerdere teams zijn'.

Een officiële bevestiging is er dus niet. In het interview geeft Gans wel nog mee dat Konami enorm onder de indruk was van het succes van de recente Resident Evil remakes en daarom de Silent Hill-reeks uit het slop heeft gehaald.

Bloober Team heeft vermoedelijk dan ook drukke tijden in het vooruitzicht. Eerder deze week raakt al bekend dat hun vorige game The Medium een adaptatie voor tv krijgt.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties