Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Silent Hill: Ascension aangekondigd

Geen game, maar een 'interactieve serie'.

Silent Hill Ascension
Image credit: Genvid / Konami

Genvid Entertainment en Konami hebben Silent Hill: Ascension aangekondigd. Volgens beide partijen gaat het niet om een klassieke game, maar een 'interactieve serie'. Die zou later dit jaar van start gaan.

Over hoe zo'n interactieve serie precies verloopt, blijven de ontwikkelaar en uitgever vaag. Ze benadrukken wel dat Silent Hill: Ascension slechts één officieel einde zal hebben dat door de spelers wordt bepaald.

De eerste beelden geven de indruk van een game vergelijkbaar met Until Dawn, waarin jouw keuzes bepalen wat er met de hoofdpersonages gebeurt. Ook de eerst omschrijvingen doen zoiets vermoeden: "Welke personages overleven? Zullen diegenen die overleven hersteld, verdoemd of stervende zijn? Hun lot is in handen van het publiek."

Het systeem van Silent Hill: Ascension zou miljoenen spelers moeten toelaten om samen het lot van de personages te bepalen via 'dagelijkse verhaalmomenten die je niet mag missen'. Mogelijk kun je dus enkel op bepaalde momenten spelen en worden de vaakst gemaakte keuzes van spelers officieel deel van het verhaal.

Er zit nog meer Silent Hill in de pijpleiding, want vorig jaar is ook Silent Hill 2 remake aangekondigd. Het is echter onduidelijk wanneer we die game mogen verwachten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties