Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Silent Hill 2 remake officieel aangekondigd

Timed exclusive op pc en PS5.

Konami heeft de Silent Hill 2 remake officieel aangekondigd. De game wordt ontwikkeld door ontwikkelaar Bloober Team en is bij zijn nog onbekende release een jaar lang een timed exclusive voor pc en PlayStation 5.

In de bovenstaande trailer zie je dat de game een serieuze make-over kreeg op vlak van de graphics en de camera. Verder zie je ook dat hoofdpersonage James Sunderland grondig is herwerkt.

Voor de ontwikkeling van de remake werden er enkele productieleden van de originele game gerekruteerd bij Bloober Team. Zo is Masahiro Ito opnieuw de art director en werkte Akira Yamaoka aan de oorspronkelijke soundtrack, die volgens hem in een "nieuw muzikaal jasje" zit.

Bloober Team onthulde daarnaast dat hij de remake benadert "met veel respect" voor het origineel, waardoor de "unieke Silent Hill-sfeer en indrukken van het origineel behouden blijven".

Om te voldoen aan de "evoluerende verwachtingen van spelers" en hen nog dieper in de game te betrekken, bevat de game ook nieuwe features zoals een over-de-schoudercamerastandpunt.

Dat er een remake van de game in de maak was, wisten we eigenlijk al dankzij de gelekte screenshots van de Silent Hill 2 remake en de Silent Hill-regisseur die zijn mond voorbijpraatte over de ontwikkeling van de Silent Hill 2 remake.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Silent Hill 2 Remake

Video Game

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties