Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sid Meier's Starships aangekondigd

Vervolg op Civilization: Beyond Earth.

Firaxis Games werkt aan Sid Meier's Starships, een turn-based strategiegame die het verhaal van Civilization: Beyond Earth (review) voortzet. Dat maakt uitgever 2K Games bekend.

In de game heb je de leiding over een floot ruimteschepen en ontdek je het universum. Daarbij ben je vrij de schepen zelf vorm te geven en aan te passen met wapens, vaardigheden en schilden. Op je ruimtereis kom je nieuwe volken tegen, waar je missies voor doet.

Uiteindelijk zijn er verschillende manieren om 'te winnen,' bijvoorbeeld door de meest geavanceerde technologie van het hele universum te ontdekken of door een zo groot mogelijke populatie onder je hoede te krijgen in de verschillende sterrenstelsels.

Sid Meier's Starships komt in het begin van 2015 uit als download voor de pc, Mac en Linux. Er is ook een iPad-versie in ontwikkeling.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties