Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sid Meier's Civilization 6 aangekondigd

Releasedatum ook bekend.

Ontwikkelaar Firaxis kondigt Sid Meier's Civilization 6 aan. De game komt op 21 oktober uit voor de pc.

"De visuele stijl en presentatie van Civilization 6 zijn gebaseerd op de kaarten en gereedschappen uit de tijd van de grote ontdekkingsreizen", aldus regisseur Ed Beach.

"We introduceren daarnaast een groot aantal nieuwe features, zoals steden die meerdere tiles in beslag nemen en een actievere manier van onderzoek doen."

Op de officiële Civilizaton 6 Steam-pagina zijn meer toevoegingen aan de game te vinden. Zo verandert de manier waarop beschavingen met elkaar omgaan gedurende een campaign.

Gevechtseenheden kunnen ook worden gecombineerd, zodat bijvoorbeeld infanterie ondersteuning van een anti-tank eenheid kan krijgen. Gelijksoortige eenheden kunnen ook worden samengevoegd om zo 'Corp Units' te vormen.

Firaxis belooft ten slotte dat Civilization 6 een 'Civ voor alle spelers' is. De game bevat namelijk een nieuw tutorial-systeem dat nieuwe spelers op weg helpt. Veteraren krijgen de optie om hun beschaving 'op nieuwe manieren op te bouwen en bij te stellen.'

De studio brengt de game deels uit om de 25e verjaardag van de Civilization-reeks te vieren. Firaxis lanceerde begin dit jaar ook nieuwe XCOM-game. Mathijs zijn XCOM 2 review lees je hier nog eens.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur

Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen