Skip to main content

Shovel Knight krijgt een fysieke release

Op pc, PS4, Wii U, Xbox One en 3DS.

Ontwikkelaar Yacht Club Games kondigt aan dat Shovel Knight op 16 oktober een fysieke release krijgt. De retroplatformgame komt dan uit op de pc, PlayStation 4, Wii U, Xbox One en Nintendo 3DS.

De winkelversie van Shovel Knight bevat de volledige game, de aanstaande Plague of Shadows-uitbreiding en een Challenge Mode waarin je meer dan 50 Gauntlets moet verslaan. Yacht Club Games geeft er ook een volledige handleiding bij.

Met deze fysieke release krijg je later nog toegang tot gratis extra content. Zo volgen er nog campagnes voor de Specter en de King Knights, een Body Swap-modus die je in staat stelt het geslacht van de personages te verwisselen en een Battle Mode voor vier spelers. Deze laatste modus is niet beschikbaar op de Nintendo 3DS.

Ook meldt de ontwikkelaar dat er inmiddels meer dan 700.000 exemplaren van Shovel Knight zijn verkocht. De ontwikkeling van de game is mogelijk gemaakt door een succesvolle Kickstarter-campagne. Het team zocht 75.000 dollar maar haalde uiteindelijk 311.502 dollar binnen.

Bekijk op YouTube

Read this next