Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deze Half-Life fan film verdient jouw aandacht

Headcrabs, Freeman en G-Man.

Een team van gamers/filmmakers bokste onderstaande kortfilm rond de originele Half-Life in elkaar. De film heet Enter the Freeman: Half-life Film en blies ons eerlijk gezegd van onze sokken toen we hem voor de eerste keer zagen. Met een budget van slechts 3000 dollar blikten ze de film in gedurende twee nachtelijke sessies in een blokhut.

De makers wisten een beklijvende atmosfeer neer te zetten die zich zo kan meten met de beste horrorfilms. De kostuums zien er geweldig uit en ook de special effects zijn van onverwacht hoge kwaliteit. Heel indrukwekkend, aangezien ze met een erg beperkt budget moesten werken.

Het team heeft nog enkele andere filmpjes over het project op het web staan. Zo is er eentje te vinden die uitlegt hoe ze de kosten wisten te drukken, hoe ze één van de meest herkenbare pakken uit de videogamewereld in elkaar hebben gestopt en zijn er twee making-of filmpjes van de film zelf (nummer één and nummer twee).

Enter the Freeman: Half-Life Film werd gemaakt onder leiding van Ian James Duncan met Berhard Forcher als co-producent. Geef deze mannen een pint als je ze op café tegenkomt!

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties