Skip to main content

Shiny Tepig, Tepig evoluties en beste Emboar moveset aanraders in Pokémon Go

Haal het meeste uit de Community Day van juli 2021.

Tepig is de focus van de Community Day van juli 2021 in Pokémon Go. Tijdens deze Community Day zal deze Fire Pokémon gedurende 6u erg vaak te vinden zijn.

Dit event geeft spelers niet alleen de kans om hun Pokédex aan te vullen, maar geeft je ook de kans om een shiny versie te vinden van de Pokémon die in de kijker staat.

Nadat je een Tepig hebt gevangen waar je tevreden mee bent, zal je deze waarschijnlijk willen evolueren en zeker zijn dat deze de best mogelijke aanvallen heeft.

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe zo'n shiny Tepig en de Tepig evoluties eruit ziet, alsook Emboars beste moveset. Zo heb je alle informatie om te beslissen wat je doet met al die gevangen Tepig.

Op deze pagina:

Pokémon Go: zo leer je een tweede moveBekijk op YouTube

Tepig evolutie overzicht: in welke Pokémon evolueert Tepig?

Tepig heeft, net zoals andere starter Pokémon, twee evoluties: Pignite en Emboard. In Pokémon Go heb je respectievelijk 25 en 100 Candy nodig om Tepig te evolueren.

Tepig evolueert in de Fire en Fighting Pokémon Pignite.

Met deze kennis weet je hoeveel Tepig Candy je nodig hebt, en dus ook hoeveel Tepig je moet vangen voor het einde van de Community Day. Deze loopt van 11u 's morgens tot 17 's namiddags.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je meer Candy kan verdienen, zoals:

  • Gebruik Pinap Berries om de hoeveelheid Candy die je krijgt als je een Pokémon vangt te verdubbelen van 3 naar 6
  • Doe een Mega evolution van Charizard of Houndoom om 1 extra Candy per Pokémon vangst te krijgen
  • Wacht tot het Spotlight Hour op dinsdag 20 juli, zodat je de dubbele Transfer Candy bonus krijgt

Het bovenstaande is vooral nuttig als je niet van plan bent om de hele Community Day lang te spelen. Op die manier kan je toch nog aan genoeg Candy geraken om een Tepig te evolueren en naar een goed CP te brengen.

Wanneer je klaar bent om je Tepig te evolueren, gebruik dan de zoekfunctie om alle 3* en 4* Tepig te zien die je gevangen hebt. Zo kan je gemakkelijk de beste nemen.

En niet vergeten: je hebt na afloop van de Community Day nog een extra twee uur (tot 19u dus!) om Pignite te evolueren in een Emboard die een speciale, exclusieve aanval kent. Als je te laat bent, kan je deze enkel nog aanleren via een Elite Charged TM.

Emboar moves and best moveset recommendation in Pokémon Go explained

Wanneer je Tepig evolueert in een Emboar in Pokémon Go, raden we een moveset aan met Ember (Fast) en Blast Burn (Charged). Deze Charged Attack is de exclusieve move voor deze Community Day, dus doe je best om Pignite nog voor 19u op het event zelf te evolueren.

Emboard is helaas geen geweldige keuze voor de Go Battle Leagues of voor vijf sterren raids. Maar als je toch een krachtige Emboar wil trainen gewoon 'voor in het geval dat', dan is Tepig's Community Day daar het ideale moment voor.

Blast Burn is krachtiger dan Flame Charge en Heat Wave en is zo dus de beste Fire-aanval die Emboar kan leren. Evolueer dus een 3* of 4* Pignite tijdens Community Day om er zeker van te zijn dat je Emboar deze aanval kent. Wanneer het event stopt, kan je dit enkel nog door Elite Charged TM te gebruiken.

We raden ook aan om Emboar's tweede Charged Attack vrij te spelen, zodat je gebruik kan maken van het feit dat Emboar ook een Fighting Pokémon is. Focus Blast is een goede keuze hiervoor. Traag om op te laden, maar nog steeds de moeite door de hoeveelheid damage de aanval doet.

Als het op Fast Moves aankomt, is Ember maar een klein beetje krachtiger dan Low Kick. Je keuze tussen de twee zal dus afhangen of je wil dat Emboar focust op Fire of Fighting aanvallen.

Dit is en blijft natuurlijk volledig onze eigen mening. Hieronder kan je de volledige moveset van Emboar vinden. Alle moves kan je krijgen via Fast en Charged TMs:

Fast Moves:

  • Ember (Fire)
  • Low Kick (Fighting)

Charged Moves:

  • Blast Burn (Fire) - Community Day exclusieve move
  • Flame Charge (Fire)
  • Focus Blast (Fighting)
  • Heat Wave (Fire)
  • Rock Slide (Rock)

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Hoe zien shiny Tepig, shiny Pignite en shiny Emboar eruit in Pokémon Go?

Community Days in Pokémon Go zijn, dankzij de hoge spawn rates, het perfecte moment om op shiny versies van Pokémon te jagen.

Het is veel waarschijnlijker dan normaal dat je een shiny versie van de speciale Pokémon vindt op zijn Community Day. De kans dat je shiny Pokémon tegen komt ligt sowieso al hoger op deze dag, en omdat je er veel meer kan vangen stijgt de kans nog eens.

Wanneer je een Shiny Pokémon tegenkomt, zie je dit meteen. Het gevecht start met sterren die over het scherm vliegen, er verschijnt een 'shiny' icoontje naast de naam van de Pokémon, en hij ziet er natuurlijk ook anders uit.

Op deze Community Day in juli 2021 staat Tepig in de kijker en zien we ook voor het eerst de shiny versie van deze Pokémon en evoluties Pignite em Emboar. Het ideale moment om ze meteen aan je shiny collectie toe te voegen.

Tepig Shiny vergelijking van r/TheSilphRoad

Als je een shiny Tepig wil evolueren, raden we aan om te wachten tot de laatste uren van de Community Day, zodat je zeker bent dat je de Tepig hebt met de beste IV's. Je kan de beste Tepig die je hebt gemakkelijk vinden door de zoekmachine te gebruiken op je Pokémon Collectie en te zoeken naar 3* en 4*.

En niet vereten: je hebt tot 19u op de Community Day om de exclusieve move te leren. Daarna moet je een Elite Charged TM gebruiken.

Uiteindelijk zijn Community Days de perfecte gelegenheid om genoeg Candy te verzamelen om zowel je Pokémon te evolueren als ze sterker te maken. Door wat te plannen met zowel je Pokémon keuze als moveset, kan je dit event gebruiken om verschillende écht sterke Pokémon aan je collectie toe te voegen.

Read this next