Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Shenmue 1 en 2 komen naar pc, PlayStation 4 en Xbox One

Shen-moet je zeker spelen.

Sega maakt bekend dat er remastered versies van Shenmue 1 en 2 in de maak zijn. De remastered versies lanceren later dit jaar als een pakket voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Sega wil met de nieuwe versies 'trouw blijven aan de originele games', maar tegelijk ook de games voldoende moderniseren. Zo krijgen beide games een aanpasbare resolutie en grafische opties, een gemoderniseerde user interface en de mogelijkheid om de games zowel met Japanse als Engelse stemmen te spelen.

De eerste Shenmue lanceerde in 2000 voor de Dreamcast en was tot nu toe enkel voor die console beschikbaar. Shenmue lanceerde een jaar later voor de Xbox. Via de remasters zijn beide games nu voor het eerst speelbaar op dezelfde console.

Een exacte releasedatum is er nog niet. Het lijkt echter logisch dat de remasters uitkomen voor de lancering van Shenmue 3. Vorig jaar maakte Sega bekend dat de Shenmue 3 release is uitgesteld naar de tweede helft van 2018.

Getagged als

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties