Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Shank keert terug in ... Shank 2

Verschijnt begin volgend jaar.

Shank, de protagonist uit de gelijknamige downloadbare side-scrolling actiegame die vorig jaar op PC, Xbox 360 en PS3 verscheen, heeft het moeilijk zijn vroegere stiel van huurmoordenaar vaarwel te zeggen. Wanneer zijn omgeving in levensgevaar komt te verkeren, is dat voor hem het teken de wapens opnieuw op te nemen en aan de slag te gaan. Wraak vormt niet langer zijn drijfveer in het onlangs aangekondigde vervolg Shank 2, wel de hoop zijn geliefden levend terug te zien.

Hoewel de originele game op gemengde reviews onthaald werd en de hoge verwachtingen niet allemaal kon inlossen, was Shank best een leuk tussendoortje. Hopelijk kan ontwikkelaar Klei Entertainment de steekjes die het bij de ontwikkeling van Shank liet vallen, wegwerken in deze opvolger.

Dat is alleszins hun uitgangspunt, want zelf zeggen ze de feedback ter harte genomen te hebben en de onderliggende systemen herschreven te hebben zodat je als speler meer controle krijgt over baardman Shank terwijl die stijlvol maar brutaal afrekent met alle tegenstanders.

Grafisch gezien blijft de game trouw aan het stijlvolle comic-bookuiterlijk van zijn voorganger. Nieuw op gameplayvlak daarentegen is een co-op survivalmodus waarin je met z'n tweeën de voor handen zijnde wapens zo goed mogelijk moet zien te gebruiken in combinatie met de omgeving om stand te houden tegen het vijandig gespuis dat jullie naar het leven staat.

Shank verschijnt in samenwerking met EA Partners begin volgend jaar als downloadbare titel op PS3, Xbox 360 en PC.

Shank you very much.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties