Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Shadowrun begint aan zijn tweede Kickstarter

Deze keer gaan ze voor een mmo.

Cliffhanger productions heeft een nieuwe Kickstarter, euh, opgestart. Als ze er in slagen voor 14 augustus een half miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen, ontwikkelen ze Shadowrun Online .

Dat spel zou een gratis browser- en tablet-mmorpg worden in het Shadowrun universum (denk aan een Bladerunner setting met de rassen van Tolkien's werken). Snelle turn-based combat en een op maat gemaakte singleplayer-ervaring zouden de basis van het spel vormen. Oorlogen tussen facties en een veranderende wereld wiens verhaallijn bepaald kan worden door de spelers en zo ook het verhaal achter het bordspel kan beïnvloeden zijn de belangrijkste verkooppunten.

Leden zullen een premium lidmaatschap kunnen kopen dat je maandelijks enkele euro's kost, maar natuurlijk meer ervaring, geld en andere voordelen biedt. De game zal draaien op de Unity-engine en indien mogelijk op alle besturingssystemen lopen. De Kickstarter pagina kan je hier bezoeken.

Eerder dit jaar werd er (weliswaar door een andere studio) al een Kickstarter voor Shadowrun returns opgestart. Dit spel, een singleplayer rpg, vervierdubbelde makkelijk zijn vooropgestelde budget van 400 000 dollar. Hopelijk hebben ze bij Cliffhanger even veel geluk en maken beide bedrijven er iets mooi van.

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen