Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Serverproblemen treffen Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Vroege vogels komen het spel niet in.

Square Enix' vernieuwde MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn komt morgen officieel uit, maar kampt al enkele dagen met hardnekkige serverproblemen. Square Enix biedt excuus aan.

Een van de bonussen van de pre-order campagne liet kopers het afgelopen weekend alvast spelen, als onderdeel van een 'early access-'periode. Maar die gaat niet volgens planning: spelers kunnen moeilijk inloggen en servers worden regelmatig tijdelijk offline getrokken voor spoedonderhoud. Van spelen is weinig sprake.

De log-in problemen worden veroorzaakt door Square Enix zelf. Het bedrijf laat slechts mondjesmaat spelers toe om de servers weer stabiel te krijgen en bestand te houden tegen de grote drukte. Daardoor ontstaan lange virtuele rijen van spelers die telkens opnieuw proberen in te loggen, wat de problemen alleen maar erger maakt.

Square Enix: "Mogelijk heb je nog steeds moeite met inloggen de komende tijd. We zijn van de kwestie op de hoogte en brengen binnenkort updates en meer informatie naar buiten. Excuses voor het ongemak."

De game lanceert morgen voor iedereen op pc en PlayStation 3.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties