Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sega: "we zijn niet geïnteresseerd in overname door Microsoft"

Staat wel open voor betere samenwerking.

Nadat er eerder deze week documenten zijn gelekt waaruit blijft dat Microsoft enkele jaren terug geïnteresseerd was in een overname van Sega, heeft het Japanse bedrijf nu gereageerd op dat nieuws. Sega is naar eigen zeggen niet langer geïnteresseerd in een overname.

COO Shuji Utsumi meldt in een interview met Bloomberg dat Sega in de toekomst een hechtere samenwerking met Microsoft wil uitbouwen, maar dat een overname niet aan de orde is. Of Microsoft ooit een bod heeft uitgebracht, is niet af te leiden uit het interview.

Utsumi laat wel uitschijnen dat de samenwerking tussen Sega en Microsoft sterker is dan die met Sony of Nintendo. "We zijn heel close met Microsoft en diens managementteam. Phil Spencer en Sarah Bond zijn heel serieus over de waarden die gamers belangrijk vinden", aldus de COO.

Die hechte samenwerking werd onder andere vorige maand duidelijk. Toen werd tijdens de Xbox Games Showcase onder andere Like a Dragon: Infinite Wealth getoond.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties