Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sega stopt met mature games voor Wii

Verkoopcijfers blijven maar tegenvallen.

Spellen voor volwassen uitbrengen op de Wii heeft tot nu toe nog geen echt positieve gevolgen gehad. Het is vooral uitgever Sega die het populaire platform van Nintendo wou ondersteunen met 18+ titels, maar nu blijkt dat ze daar in de toekomst waarschijnlijk niet mee zullen doorgaan. Zowel MadWorld, The Conduit als House of the Dead: Overkill verkochten volgens Sega "naar behoren", maar het grote succes bleek overduidelijk uit.

Constantine Hantzopoulos, de studio director bij Sega of America, maakte het nieuws publiek tijdens de podcast "4 Guys 1UP". Hij stelde zichzelf de vraag of Sega nog spellen voor volwassenen zou ontwikkelen voor de Wii, waarop het antwoord "waarschijnlijk niet" uit zijn eigen mond volgde. Ook het tegenvallende succes van Dead Space Extraction - uit onze review blijkt dat het spel nochtans zeer degelijk is - baart Hantzopoulos zorgen.

"Kijk naar Dead Space op de Wii. We vielen achterover toen we zagen dat die titel het niet goed deed, zeker gezien een gigant als EA erachter zit. Dit bedrijf heeft genoeg middelen om veel marketing achter hun spellen te stoppen, en toch zijn de verkoopcijfers van Dead Space Extraction niet bepaald rooskleurig," legt Hantzopoulos uit.

Slecht nieuws dus voor iedereen die wel eens wat anders dan puzzelgames op zijn of haar Wii wil spelen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen