Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sega springt op de HD motion sensing bandwagon

Echter nog maar in testfase

Sega sluit zich aan bij het rijtje ontwikkelaars die bezig zijn met het maken van motion sensing games voor PlayStation3 en Xbox360. Sega voegt zich zo bij bedrijven als EA, Take-Two en Harmonix. Mike Hays, president van Sega West, zei tegen Industry Gamers dat Sega graag in het voorjaar van 2010 zijn eerste games zou willen tonen die gebruik maken van de nieuwe motion sensing controller van Sony en Project Natal van Microsoft.

Momenteel zitten ze bij Sega echter nog in de testfase, een fase die Hays zelf beschrijft als “experimenteren met bunsenbranders en testbuisjes”. Op deze manier willen ze eerst gewend raken aan de technologie voordat ze in de wilde weg games beginnen maken. Hadden developers maar dat idee gehad tijdens de begindagen van de Wii.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties