Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sega lanceert Bayonetta op Steam

Let's dance, boys!

Uitgever Sega lanceert Bayonetta vandaag zonder aankondiging vooraf voor de pc. De actiegame is per direct te koop op Steam en kost daar 19,99 euro. Je krijgt er tijdelijk vijf gratis nummers van de soundtrack bij, als ook een digitale artbook.

Eerder verwees 8-bit Bayonetta al naar de pc-versie, met een klok die aftelde naar vandaag. Online werd gespeculeerd over een 1 april-grap, nu blijkt het een releasedatum.

Bayonetta kwam in 2010 uit voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Op de grafische instellingen na is de overzetting gelijk aan de versies voor de consoles. Sega belooft een framerate van 60 frames per seconde, gelijk aan de Xbox 360-versie. De PlayStation 3-variant van Bayonetta bleef vaak steken op 30 frames per seconde.

Twee jaar geleden kwam de eerste Bayonetta ook naar de Wii U, samen met Bayonetta 2. Financiering van Nintendo maakte dit vervolg mogelijk, en de verwachting is dan ook dat dit deel daardoor een Wii U-exclusive blijft.

In Bayonetta speel je als de gelijknamige heks, die demonen kan oproepen met haar haar. Een belangrijk onderdeel van de gameplay is Witch Time. Door precies op tijd een aanval te ontwijken, vertraagt de tijd en krijg je de kans om een tegenaanval in te zetten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties