Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sega koopt Angry Birds-ontwikkelaar Rovio

Voor 706 miljoen euro.

Sega koopt de Finse Angry Birds-ontwikkelaar Rovio voor 706 miljoen euro. Vanaf september 2023 wordt Rovio deel van het Japanse bedrijf.

Via de overname wil Sega zijn positie in de snel groeiende markt van mobiele games versterken. Die markt zal in 2026 naar schatting 56 % wereldwijde gamingindustrie in beslag nemen.

Wanneer de overname is afgerond, wil Sega samen met Rovio mobiele versies van de bekendste Sega-games maken, waaronder Sonic the Hedgehog, Football Manager en Shenmue. Rovio wil het tegenovergestelde en gaat samen met Sega games voor consoles en pc ontwikkelen.

Het is niet de eerste keer dat Sega ontwikkelaars overneemt. Zo nam hij in 2005 en 2013 respectievelijk ontwikkelaars Creative Assembly en Persona-maker Atlus over.

Rovio heeft sinds de release van het immens populaire Angry Birds uit 2009 moeite om het beter te doen dan die succesgame. Desondanks werden alle mobiele titels van de Finse studio al meer dan een miljard keer gedownload.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties