Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sega geeft Gearbox schuld van slechte marketing Aliens: Colonial Marines

Oorsprong ligt volgens Sega bij Gearbox-baas Randy Pitchford.

Sega beschuldigt ontwikkelaar Gearbox Software van slechte en onduidelijke marketing. De beschuldiging is onderdeel van een lopende rechtszaak over Aliens: Colonial Marines tegen Gearbox. De game zou namelijk valselijk zijn geadverteerd.

Zo werd er in 2011 een demo getoond van Aliens: Colonial Marines die zowel op grafisch als op gameplay-gebied sterk afweek van het uiteindelijke product. De finale game is slecht ontvangen door pers en publiek.

De oorsprong van de mogelijke marketingblunder ligt volgens Sega bij Gearbox-baas Randy Pitchford. Zo beschuldigt Sega Pitchford ervan dat hij afspraken niet is nagekomen en de game onjuist heeft gepromoot. In een gelekte mail van een Sega-medewerker uit 2012 wordt Pitchford als volgt beschreven: "het komt er in feite op neer dat Randy (Pitchford) doet waar hij zin in heeft".

Sega heeft daarnaast ook gereageerd op de claim van Gearbox dat het bedrijf nooit voor Aliens: Colonial Marines zijn betaald. Sega beweert miljoenen aan Gearbox te hebben gegeven in de vorm van royalties. Gearbox beweert op zijn beurt weer dat het zelf miljoenen dollars in de game heeft gestoken. Beide partijen worden eind oktober in de rechtbank gehoord.

Geschreven door Mathijs Proos.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur

Eurogamer-Team

Contributor

Reacties