Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

SEGA Europe: “We zijn op de goede weg”

Maar enkele divisies blijven achter.

SEGA zit weer op de goede weg. Dat vertelt SEGA Europe COO Jurgen Post in een interview met de website GamesIndustry.

Volgens Post ligt de kracht van SEGA in het feit dat de Europese en Amerikaanse studio's voor alle systemen ontwikkelen en een game op maat afleveren. Hij neemt Creative Assembly als voorbeeld. De studio is niet alleen in staat om een goede Total War-game op de pc af te leveren, maar om ook een entertainende Total War-spin-off te maken voor de handhelds en smartphones.

Over de globale financiële en zakelijke status van SEGA doet Post geen uitspraken. De topman geeft aan dat het bedrijf te groot is om een uitspraak te doen over de totale winstgevendheid van specifieke regio's en studio's. Wel benadrukt hij dat Creative Assembly, Relic Entertainment en Sports interactive zeer belangrijke studio's zijn voor de uitgever.

Post gaat ook in op de kritiek die Sega uitte over de relatief lage verkoopcijfers van Alien: Isolation. Zo stelt hij dat 2.11 miljoen verkochte stuks licht tegenviel omdat men nu eenmaal had verwacht dat de game een stuk beter zou verkopen in Noord-Amerika. Volgens de COO heeft de game wel uitstekend verkocht in Europa.

De Pashislot en Pachinko-tak van het bedrijf loopt in tegenstelling tot de AAA-studio's minder soepel. Woensdag werd bekendgemaakt dat de omzet 22 procent lager uitvalt dan aanvankelijk verwacht. De winstverwachting is gedaald met bijna 54 procent.

Volgens SEGA is de lagere winstverwachting te wijten aan een ontslag en reorganisatieronde bij Taiyo. Daarnaast wordt de release van een nieuwe reeks producten verschoven naar de tweede helft van het fiscale jaar.

De Alien: Isolation review lees je hier nog eens.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur

Gijs Elings

Redacteur

Bedrijfskundige in opleiding. Liefhebber van indie muziek en sportfanaat. Als het op games aankomt zijn RPG's en verhalende shooters helemaal mijn ding.

Reacties