Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Secretlab Titan EVO 2022 review - Titaan van een gamestoel

Geheimzinnig goed.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De Secretlab Titan EVO 2022 zit fantastisch, ziet er goed uit, en heeft slimme features die het gebruik aangenaam en eenvoudig maken.

De Secretlab Titan EVO 2022 review van Carl kijkt naar de prijs, looks en features en vindt een uitstekende stoel.

Je kent het clichébeeld van de pc-gamer wel: gamend in de kelder van het ouderlijke huis, met een kromme rug voorovergebogen voor een computer. Dat tweede deel hoeft echter niet meer te kloppen. Gespecialiseerde gamestoelen zijn namelijk aan een flinke opmars bezig. Secretlab in het bijzonder is een bedrijf dat zich volop op deze niche stort. Het nieuwste model van het bedrijf is de Titan EVO 2022 Series, die de voorheen afzonderlijke Titan- en Omega-lijnen samenbrengt.

Alles begint bij de assemblage, en daar scoort de Secretlab Titan EVO 2022 qua gebruiksvriendelijkheid hoog. Hoewel het blad met foto-instructies iets te vaag is om je succesvol door het proces te loodsen, leidt een QR-code op datzelfde blad je naar een bijzonder goede online overzichtspagina. Daar vind je welke stukken er allemaal in de doos horen te zitten en kun je een uitstekende montagevideo bekijken. Die is gedetailleerd, maar tegelijk lekker beknopt. Je hebt bovendien geen extra gereedschappen nodig; alles wat je nodig hebt om aan te spannen en vast te schroeven, zit in het pakket zelf. Uiteindelijk had ik de stoel in ongeveer 40 minuten gemonteerd, zonder noemenswaardige verwarring of problemen tussendoor.

Cover image for YouTube videoThe all-new Secretlab TITAN Evo | Comfort, evolved
De Secretlab Titan EVO 2022 ziet er steeds goed uit, ongeacht de uitvoering.

Eenmaal gemonteerd ziet de Secretlab Titan EVO 2022 er erg majestueus uit. Mijn reviewexemplaar was de zogenaamde Stealth-editie: volledig zwart, met het logo van het bedrijf en een grote T voor 'Titan' in het goud. Rood stiksel rondom en de subtiele kromming van de 'wings' maken het elegante design af. De stoel is allesbehalve schreeuwerig, waardoor je hem trots in je bureau kunt plaatsen.

Een stoel dient echter om op te zitten en ook daar blinkt de Secretlab Titan EVO 2022 uit. Mijn exemplaar was de R (voor 'Regular'), bedoeld voor wie tussen de 170 en 189 centimeter groot is. Zowel het zitoppervlak als de hoogte van de stoel waren perfect voor mijn lengte van 176 centimeter. Ook de armsteunen waren steeds comfortabel, met dank aan het feit dat ze magnetisch, erg zacht en ruim verstelbaar zijn (zowel verticaal als horizontaal). Tot slot is het hoofdkussen een bijzonder aangenaam element. Dit zachte maar stevige kussentje werkt niet zoals de meeste stoelen met een plastic band, maar is magnetisch. Het is bijzonder elegant en doordat je ongeveer 10 centimeter kunt schuiven met de plaatsing is het niet moeilijk om exact de juiste hoogte te vinden. Slim en aangenaam design dat het gebruik steeds makkelijk en aangenaam maakt.

De belangrijkste reden om een goede stoel te kopen is echter de rugsteun en wat dat betreft is de Secretlab Titan EVO 2022 een absolute titaan in zijn veld. Het L-ADAPT 'lumbar support'-systeem is bijzonder ruim aanpasbaar en bestaat uit twee aparte draaiknoppen. De rechterknop spant net als de meeste stoelen de lendensteun aan. De linkerknop verschuift echter de hoogte van die lendensteun, zodat je in detail kunt aanpassen. Op die manier heb je niet langer een apart kussentje nodig, zoals dat wel nog het geval was voor de vorige Secretlab-modellen. Het is een slimme oplossing die bovendien erg goed werkt. Ook de hellingsgraad van de stoel is goed aanpasbaar en wordt tevens door twee aparte mechanischen op zijn plaats gehouden. Je rug hoeft nooit meer te kreunen wanneer je weer maar eens een gamesessie van vier uur houdt.

Cover image for YouTube videoSecretlab TITAN Evo Features Showcase
Verschillende slimme features maken de Secretlab Titan EVO 2022 een zeer comfortabele stoel

(Update 25 januari 2021): In mijn oorspronkelijke review merkte ik een krakend geluid op wanneer ik achterover leunde, vooral aan de linkerkant van de stoel. Secretlab stuurde me nadien een 'Recline Cover Barrier Kit' op, die geïnstalleerd wordt aan weerszijden van de stoel, waar het zitvlak over gaat naar de rugleuning. Dit heeft het probleem met het geluid volledig opgelost, waardoor de bouwkwaliteit van de Titan EVO 2022 simpelweg uitstekend te noemen valt. De basis van de stoel is stevig aluminium en ook de vals lederen bekleding is erg duurzaam. Met de Titan EVO 2022 kun je voort.

De Secretlab Titan EVO 2022 is een uitstekende gaming stoel. Qua assemblage en looks scoort hij voortreffelijk. De slimme features zoals het magnetische hoofdkussentje en de ruim aanpasbare lendensteun zorgen voor een hoog zitcomfort. De bouwkwaliteit is bovendien subliem, met erg stevige materialen die lang meegaan. Dit is een dijk van een stoel waar je nog heel lang genot van zult hebben.

Zie je de stoel zelf wel zitten? Dan kun je de Secretlab Titan EVO 2022 bestellen via de officiële Secretlab website.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties