Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Seaman keert terug uit de diepte en komt naar 3DS

What's in a name?

Je hebt rare games en dan heb je Seaman, de titel van de game die in 1999 op de Dreamcast verscheen en omwille van het -dit is zacht uitgedrukt- vreemde hoofdpersonage door de jaren heen iet of wat een cultstatus wist te verwerven.

Dat hoofdpersonage, een titulair Seaman-exemplaar is nog het best te omschrijven als een zeemeermin met veel meer vis en enkel een mannenhoofd als resterende uiterlijke menselijke kenmerk. Eveneens bekend onder de naam 'voer voor nachtmerries'.

Net wanneer we dachten dat deze Seamen, die jij als speler moest zien groot te brengen om hem te laten uitgroeien tot een Frogman door hem dagelijks wat affectie te schenken via het microfoonaccessoire van de Dreamcast, uitgestorven waren, bevestigt de Japanse krant Nikkei de terugkeer van het uiterst vreemde wezen om meer dan ooit triviale weetjes en beledigingen naar z'n baasjes te spuwen.

Wat we precies mogen verwachten van de game, is ons niet helemaal duidelijk, maar daar zal een release allicht weinig aan veranderen. Een releasedatum is er nog niet, kandidaten voor het reviewexemplaar hier op de redactie werd alvast aangeraden tijd vrij te houden voor enkele sessies bij de psychiater. De nachtmerries die zo'n Seaman je kan bezorgen, blijken van het hardnekkige type te zijn, aldus de reviewer van de originele uitgave.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties