Skip to main content

Sea of Thieves: Season Five is nu te spelen

Knallend het jaar uit met vuurwerk, roeiboten met kanonnen en meer.

Het nieuwe seizoen van Sea of Thieves is vanaf nu beschikbaar. Dat seizoen bevat vooral kleinere toevoegingen die de ervaring beter maken. Vuurwerk, roeiboten met kanonnen, zitten, ratten, fluisteren, nieuwe liedjes en het begraven van spullen zijn enkele van de nieuwigheden. Het seizoen duurt 14 weken.

Vanaf dit seizoen kun je op stoelen, vaten en de rand van een boot zitten of slapen om je levens bij te vullen. Ook laten skeletten met vuurwapens vanaf nu munitie vallen, kun je drie nieuwe liedjes met je instrumenten spelen en kan je tegen je crew fluisteren door je speaking trumpet om te draaien.

Bekijk op YouTube

Ook is het makkelijker om op de grote eilanden rond te lopen. Thieves' Haven, Kraken's Fall, Plunder Valley en Old Faithful Isle hebben nieuwe ladders, bruggen en liften, maar ook valstrikken. Je kunt nu ook gemakkelijk Storage Crates vullen en legen in vaten door één knop ingedrukt te houden.

Dit is nog lang niet alles, want naast de Quality of Life-toevoegingen zijn er ook andere nieuwigheden te ontdekken. Zo is het nu mogelijk om je schatten te begraven. Op die manier kun je ze verstoppen voor andere piraten, of zelf een kaart maken waarmee andere piraten jouw spullen kunnen opgraven. Zelfgemaakte kaarten zijn bij de nieuw toegevoegde Quest Boards in te dienen. Als een andere crew jouw schatten opgraaft, krijg jij de volgende keer dat je inlogt de Gold en Reputation die je normaal gesproken had gekregen bij het inleveren, plus een mooie level boost.

De merchants hebben ook niet stilgezeten en verkopen vanaf nu meer dan 50 soorten vuurwerk en een rode en witte flare. Die flares blijven een paar minuten licht geven in de lucht waardoor het hele eiland wit of rood kleurt. Handig om andere spelers te waarschuwen voor gevaar!

Ratten waren in één van de eerste concepten van Sea of Thieves al te zien, en zijn nu eindelijk toegevoegd aan de game. Ze zijn te vinden in het onderste deel van je schip, maar rennen omhoog zodra dat volloopt met water. Als je een rat ziet voorbij rennen op een hoger deel in je schip, weet je dus meteen dat je met een lek zit.

Voor de spelers die graag alles uit de game halen is er een nieuwe pagina met uitdagingen te vinden. Die uitdagingen laten zien wat er allemaal nieuw is. Voor iedereen die die weet te voltooien, staat er een nieuwe feestboot-set te wachten!

Er zijn dit seizoen ook weer 100 nieuwe levels te halen. Iedereen kan nieuwe kerstkleding vrijspelen, evenals een set dobbelstenen en vele mooie extra's. Voor de spelers die de Plunder Pass kopen, zijn er nieuwe kostuums en een schipset genaamd de Boreal Aurora set. Ook de hoeveelheid Ancient Coins die je krijgt, is verhoogd. Iedereen krijgt er nu minstens 300, voor eigenaars van de Plunder Pass zijn er nog eens 725 extra te behalen.

Net zoals afgelopen jaren zijn de welbekende Festival of Giving (13 december - 27 december) en Grogmanay (27 december - 11 januari) evenementen terug. Daar zijn meerdere rewards te verdienen door andere crews cadeaus te geven. Piraten kunnen gelukkig ook vriendelijk voor elkaar zijn!

Voor een volledig overzicht met toevoegingen en veranderingen zijn de patch notes te lezen op de officiële Sea of Thieves site.

Sea of Thieves: Season Five is een gratis update voor de game en is nu beschikbaar. De game is te spelen op PC, Xbox One en Xbox Series X/S en is inbegrepen bij Xbox Game Pass.

Artikel geschreven door Menno Burgers.

Read this next