Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sculpturen maken en dansen met de PS Move

Media Molecule viel eindelijk als een blok voor de controller.

Alex Evans van ontwikkelaar Media Molecule (LittleBigPlanet, Tearaway) bekende afgelopen nacht verliefd te zijn op de PlayStation Move. De bewegingsgevoelige controller werkte op de PlayStation 4 als 3D sculptuur gereedschap en om marionetten in een zelfgemaakt theaterstuk te besturen.

Evans vertelde dat het makkelijk was om met de PS Move 3D sculpturen te maken. Binnen hun eigen studio hadden ze al snel duizenden creaties 'gekladderd.' We zagen bestaande en niet bestaande beesten, gebouwen en machines langs komen tijdens de presentatie. De PS Move maakt digitaal beeldhouwwerk met gemak mogelijk. Gamers met minder creatieve impulsen hebben de mogelijkheid andermans creaties te gebruiken om zo landschappen en werelden te creëren. Muziek maken, gamen en verhalen vertellen worden op deze manier gecombineerd.

De presentatie sloot af met een demonstratie. Evans benadrukte dat de video in één opname was gemaakt en live was opgenomen. Twee mensen, elk met een PS Move controller, bestuurden elk een personage. De personages - een man en een vrouw - dansten op de maat van de muziek en bewogen mee met de bewegingen van de PS Move controllers. Het paar stopte met dansen, de man pakte en gitaar en begon te spelen. De muziek werd energieker, de vrouw danste terwijl de man verder speelde, andere PS Move gebruikers bestuurden extra muzikanten (toetsen en drums) en de demonstratie eindigde in een rock show.

Het is onduidelijk of dit Media Molecule's nieuwe game betreft of dat Evans simpelweg de creatieve mogelijkheden van de PS4 tentoonstelde.

Getagged als
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties