Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Scrolls' niet enkel van Bethesda

Voorlopig fiat voor Mojang om titel te gebruiken.

De nieuwe game van Mojang mag toch 'Scrolls' blijven heten, althans volgens een voorlopige beslissing van de rechter. Markus "Notch" Persson, boegbeeld van de studio achter Mojang, kondigde deze stap richting volledig gelijk aan via twitter.

De beslissing van de rechtbank betekent evenwel niets meer dan dat Mojang de naam 'Scrolls' mag blijven gebruiken tot het eigenlijke proces voor de rechter komt. Toch mag de beslissing gezien worden als een overwinning voor Mojang. De rechter blijkt op het eerste zicht immers niet voldoende bewijs te zien dat de rechten van Bethesda worden geschaad. Dat, op zijn beurt, voorspelt dan ook weinig goeds voor Bethesda's claim op het eigenlijke proces. Bethesda heeft wel nog het recht om beroep aan te tekenen tegen de voorlopige beslissing.

De juridische clash tussen Bethesda en Mojang gaat om de naam van Mojang's aankomende game, Scrolls. Volgens Bethesda zou die naam teveel lijken op hun IP 'The elder Scrolls'.

Wat Mojang's Scrolls nu eigenlijk wordt is voorlopig trouwens weinig bekend. Het spel zou gebaseerd zijn op ruilkaartspellen en boardgames.

De teaser van Scrolls!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Scrolls

Android, iOS, PC, Mac

Related topics
PC
Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties