Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Script voor pilot van Witcher-serie is klaar

Schrijfster Lauren S. Hissrich deelt het nieuws op Twitter.

Schrijfster Lauren S. Hissrich laat via Twitter weten dat het script voor de pilot van deWitcher-serie klaar is.

Niet alleen schrijft ze de serie, ze is ook de showrunner. Vorig jaar raakte bekend dat The Witcher-serie naar Netflix komt. Hissrich heeft eerder voor Netflix meegewerkt aan Daredevil en The Defenders. Daarvoor schreef ze voor de politieke serie The West Wing.

Netflix werkt samen met de Poolse productiemaatschappij Platige Image, die voorheen al verantwoordelijk was voor de intro-video's van de drie Witcher-games. Sean Daniel (The Mummy, Ben-Hur) en Jason Brown (The Expanse) zijn producers.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks van auteur Andrzej Sapkowski. CD Projekt RED werkt niet mee aan het project, maar Sapkowski is als consultant wel betrokken. Er is nog niemand gecast. Het is verder ook onbekend wanneer de serie uitkomt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties