Skip to main content

Scribblenauts bevat 22.802 woorden

Lolcat en rickrolled ontbreken...

We winden er geen doekjes om: Scribblenauts is een van de voornaamste releases van dit jaar! Het spel mag er misschien niet heel speciaal uitzien en het gaat 'slechts' om een DS-game, maar het concept dat verscholen gaat achter deze titel is bijna niet te vatten.

Scribblenauts laat de speler een veelheid aan raadsels oplossen, en dat op elke manier die ze zich maar kunnen voorstellen. Je fantasie naar je DS vertalen doe je door woorden in te geven. Zie je een kat in een boom zitten? Je geeft "ladder" in en het beestje is gered. Je had de puzzel echter ook kunnen oplossen door een "saw", "lasso" of "fireman" op te roepen.

Nadat de ontwikkelaar de eerste reviewexemplaren heeft verzonden zijn enkele dappere journalisten aan de slag gegaan. Ondertussen blijkt dat er in totaal 22.083 woorden in het spel verscholen zitten en ingegeven kunnen worden. Meer zelfs: er is ondertussen al een lijst op het internet verschenen waarop alle aanwezige woorden terug te vinden zijn.

Mocht je Scribblenauts binnenkort kopen - we raden het je sterk aan - dan is het misschien een goed idee om niet naar de lijst te kijken. Elk woord dat je ziet is namelijk een potentiële spoiler.

Read this next