Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GERUCHT: Screenshots nieuwe Assassin's Creed gelekt

Nieuw deel speelt zich vermoedelijk in Parijs af.

De nieuwe Assassin's Creed-game speelt zich mogelijk af in Parijs en staat intern bekend onder codenaam Unity. Dat blijkt uit prototype-beelden die een anonieme bron lekt aan gamesblog Kotaku.

Op de screenshots zijn verschillende plekken in Parijs zichtbaar, waaronder de Notre Dame kathedraal en de rivier De Seine. Volgens de bron speelt de game zich af in de achttiende eeuw, tijdens de Franse Revolutie. Eerdere geruchten over een Japanse setting werden al door uitgever Ubisoft ontkend.

Omdat er elk jaar een nieuw Assassin's Creed-deel verschijnt, wordt er online gespeculeerd dat Unity in de herfstperiode van 2014 een release krijgt. De bron meldt dat Unity enkel in ontwikkeling is voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Volgens verschillende online bronnen krijgen de PlayStation 3 en de Xbox 360 een aparte Assassin's Creed-game, die de codenaam Comet draagt. Ook dat meldt Kotaku. Hierdoor hoeft Ubisoft niet meer één game tussen twee generaties te splitsen. De gamesblog vermoedt dat een of beide titels naar de pc komt, terwijl er van een eventuele Wii U-versie nog niets bekend is.

Over de auteur

Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties