Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Schrijver Drew Karpyshyn verlaat BioWare opnieuw

Was al eens vertrokken en weer teruggekomen.

Schrijver Drew Karpyshyn laat weten dat hij wederom stopt als werknemer bij ontwikkelaar BioWare. Karpyshyn heeft besloten om aan de slag te gaan bij FoxNext, de game-divisie van 21th Century Fox.

Karpyshyn was betrokken bij de verhaallijnen van Star Wars: Knights of the Old Republic en de eerste twee Mass Effect-games. In 2012 verliet hij de studio al om aan zijn eigen boeken te werken. Karpyshyn keerde vervolgens in 2015 terug bij BioWare.

In een bericht op zijn website licht Karpyshyn zijn beslissing toe om wederom bij de studio weg te gaan. "Voor veel mensen is een baan bij BioWare een droom die uitkomt. Ik heb echter besloten dat het tijd is om iets anders te doen".

"Werken bij een studio als BioWare vergt enorm veel van je. In het verleden was ik nog wel in staat om naast mijn werkzaamheden bij de studio ook aan andere projecten te werken. Dit eiste echter altijd een zware tol."

Verder schrijft Karpyshyn nog dat hij door blijft werken als freelancer voor verschillende bedrijven en studio's. Zo is hij betrokken bij de ontwikkeling van een game van een aantal ex-BioWare-medewerkers.

BioWare zelf blijft vol inzetten op Anthem. Eerder dit jaar raakte nog bekend dat de Anthem release is uitgesteld tot 2019. De studio ontwikkelt daarnaast ook nog een nieuwe Dragon Age-game.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties