Skip to main content

Schrijfwerk George R.R. Martin voor Elden Ring jaren geleden al afgerond

Bedacht de gamewereld.

De bijdrage van George R.R. Martin aan de creatie van de open wereld van Elden Ring is jaren geleden al afgerond. Dat onthult de schrijver aan het virtuele nieuwskanaal WWTW nadat hij zijn eredoctoraat aan de Medill School of Journalism in ontvangst mocht nemen.

Volgens Martin kun je de ontwikkeling van een game met de productie van een film vergelijken, en is er na het schrijven van het scenario dus nog enorm veel werk. Daarnaast onthult de A Song of Ice and Fire-schrijver ook dat Elden Ring wel degelijk een sequel is op de Dark Souls-reeks en dat hij na jaren van ontwikkeling benieuwd is naar het eindresultaat.

Martin vermeldde verder ook dat hij een "vrij gedetailleerde achtergrond uitwerkte" en dat ontwikkelaar FromSoftware het nadien verder overnam. "Ze tonen mij af en toe hoe de verschillende monsters en de bijbehorende special effects eruitzien. Ik ben net zoals iedereen erg benieuwd naar het eindresultaat."

Naast het interview met George R.R. Martin onthulde Bandai Namco dat Elden Ring een gratis upgrade voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S krijgt en onthulde hij ook meer details over Elden Ring.

Read this next