Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Schilling hoopt op verwerping rechtzaak

38 Studios oprichter heeft rechter gevraagd fraudezaak te laten vallen.

Curt Schilling, de oprichter van gameontwikkelaar 38 Studios en voormalig professioneel honkballer, heeft de rechter gevraagd om de fraudezaak die tegen hem loopt te doen vervallen. Hij stelt dat de fraudezaak "niet plausibel" is.

Schillings studio kreeg van de staat Rhode Island (in de Verenigde Staten) een lening voor 75 miljoen dollar. Schilling beloofde dat zijn studio 450 banen zou creëren voor de staat voor het einde van 2012. 38 Studios kocht Big Huge Games, een andere ontwikkelaar, op om te werken aan Kingdom of Amalur: Reckoning. De RPG kwam in februari 2012 uit in Amerika en Europa.

In mei 2012 werd duidelijk dat 38 Studios de lening niet kon afbetalen aan Rhode Island en haar werknemers ontvingen geen loon meer. De ontwikkelaar ontsloeg al haar medewerkers.

De staat Rhode Island klaagde Schilling in november 2012 aan vanwege de lening. Schilling wordt verwijt dat hij niet open is geweest betreffende de financiële situatie van 38 Studios en hoeveel winst het spel moest maken om de lening af te betalen. Schilling heeft, volgens de staat Rhode Island, de financiële situatie van de studio mooier doen overkomen dan de werkelijkheid om een lening te bemachtigen.

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties