Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Satoru Iwata herkozen als voorzitter Nintendo

Ondanks recente tegenslagen.

Satoru Iwata is herkozen als bedrijfsleider van Nintendo. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Nintendo in Kyoto heeft hij genoeg stemmen gekregen voor een nieuw termijn.

De Japanner staat al een tijdje onder druk. Mede door de slechte verkoopcijfers van de Wii U draait Nintendo al drie jaar op rij verlies. Ook moest Iwata op de E3-beurs van 2014 en voornoemde aandeelhoudersvergadering verstek laten gaan wegens gezondheidsredenen.

Toch spreekt de meerderheid van de aandeelhouders zijn vertrouwen uit over de Nintendo-baas. Het percentage Nintendo-aandeelhouders dat voor Iwata heeft gestemd is echter nog niet bekend. In 2011 kreeg de Japanner 92,2% van de stemmen, terwijl vorig jaar 77,3% hem als beste man voor de positie zag.

Tijdens de 74e algemene aandeelhoudersvergadering zijn naast Iwata nog acht kandidaten voor de topposities binnen Nintendo herkozen. Aan de raad van bestuur is één nieuwe naam toegevoegd.

De 54-jarige Iwata begon zijn carrière bij Nintendo in 2000 als hoofd van de Corporate Planning-divisie. Twee jaar later volgde hij Hiroshi Yamauchi op als vierde bedrijfsleider van het Japanse bedrijf.

Over de auteur

Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen