Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sakaguchi speelt graag met Lego

Ohw, en hij werkt aan een nieuw spel.

Hironobu Sakaguchi is de man verantwoordelijk voor heel wat Final Fantasy titels, maar tegenwoordig staat hij aan de leiding van Mistwalker, een studio die tot nu toe vooral bekend is om de RPG's die het team voor de Xbox 360 heeft uitgebracht. In 2007 mochten we Blue Dragon verwelkomen, terwijl 2008 in het teken stond van Lost Odyssey. Dit jaar hebben we echter geen grote titel van de ontwikkelaar te zien gekregen, al laat Sakaguchi vandaag weten dat hij niet met zijn vingers zit te draaien.

Telkens wanneer de man vast komt te zitten tijdens het nadenken over nieuwe concepten haalt hij Lego uit de kast. Zo liet hij vandaag een surfer zien die over zijn toetsenbord heen surft. Op zich zijn we daar bitter weinig mee, al wist de man ook op semi-dichterlijke wijze het volgende project van Mistwalker voor te stellen.

"Ik vraag me af of ik een 'ijdel man' ben.

Of probeer ik gewoon de tijd de verdrijven?

Ik werk heel erg hard aan een nieuw project.

Nu worden we richting de 'afgewerkte' fase gedrukt.

Het maakt niet uit, ik zal er iets goeds van maken..."

Toen Sakaguchi vorige keer over zijn nieuwe project sprak gaf hij aan dat de nadruk zou liggen op "een perfecte besturing samen met spectaculaire tussenfilmpjes". Ook wil hij graag de typische RPG-strategie mixen met doorgroeimogelijkheden. Allemaal erg vaag en duidelijk als je het ons vraagt, en we hopen dan ook dat de man snel meer duidelijkheid brengt.

Reacties