Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Saints Row-ontwikkelaar Volition sluit de deuren

Met onmiddellijke ingang.

Volition's logo.
Image credit: Volition/Embracer Group

Ontwikkelaar Volition Games sluit 'met onmiddellijke ingang' de deuren. Het sluiten van de studio is het gevolg van een herstructurering bij moederbedrijf Embracer Group.

Embracer Group benadrukt dat hij alles in het werk stelt om de ongeveer 300 medewerkers van Volition Games aan een andere job te helpen. Of die job binnen of buiten het moederbedrijf ligt, wordt niet vermeld.

Volition Games bestond al sinds 1993, maar behaalde vooral succes met de Saints Row-reeks. Vooral de derde en vierde Saints Row oogsten destijds veel lof.

Nadien ging het de studio minder voor de wind. Vorig jaar nog kreeg de Saints Row reboot heel wat kritiek omwille van zijn ongeïnspireerde gameplay en technische problemen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties