Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Saint's Row 2 als bonus bij Saint's Row: The Third

Update: Niet enkel voor Amerikaanse PS3-spelers.

Update: Zoals Dorfmeister hieronder correct opmerkt, hebben Sony en THQ de geografische vereiste van onderstaand aanbod geschrapt waardoor PS3-spelers van Saint's Row: The Third wereldwijd hun gratis exemplaar van diens voorganger kunnen claimen. Opgelet, de actie loopt af op 13 februari 2012.

Net na de release van Saint's Row: The Third bleek dat er -in tegenstelling tot wat door Sony en THQ deze zomer beloofd werd- helemaal geen exclusieve content aanwezig was in de PS3-versie van de exuberante open-world game. Waar beide bedrijven die belofte schijnbaar uit het oog verloren waren, gold datzelfde allerminst voor de fans.

Zij lieten begin deze week dan ook van zich horen en het is hun verdienste dat THQ en Sony vandaag met het schaamrood op de wangen het euvel proberen te verhelpen. De over-the-top extra multiplayermodus en het extra wapen waarvan eerst sprake was, zijn nergens te bespeuren. De compensatie kan echter tellen.

Op de officiële Playstationblog lezen we namelijk dat iedereen die de PS3-versie in huis haalt en zijn online code de volgende 90 dagen activeert, er helemaal gratis Saint's Row 2 bijkrijgt.

Helaas lezen we eveneens in de kleine lettertjes dat enkel gamers in de Verenigde Staten, Canada en Mexico van dit aanbod zullen kunnen profiteren. De rest van de wereld blijft in de kou staan. Hopelijk komen THQ en Sony alsnog met een alternatief over de brug waar ook wij van kunnen profiteren en in zekere mate zelfs recht op hebben.

Meer nog dan dat hopen we dat Sony hieruit leert dat het geen beloftes moet maken die het niet kan nakomen. Zij komen er in een slecht daglicht door te staan en gamers voelen zich bedrogen.

Het is namelijk niet de eerste keer dat deze onhebbelijke gewoonte van Sony om extra's te beloven die er uiteindelijk niet komen, zich manifesteerde. Enkele weken geleden was het Battlefield 3 dat niet vergezeld ging van een Battlefield 1943 exemplaar, zoals door Sony afgelopen E3 aangekondigd.

Nuja, onze Amerikaanse collega's kunnen er maar van profiteren dat zij twee vett(ig)e games krijgen voor de prijs van één, wij nemen Sony's beloftes voortaan met een flinke korrel zout.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties