Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sackboy uit LBP nieuwe mascotte Sony

Spel krijgt verder dikke marketingcampagne.

Nadat wij een gesprek hadden met Sam Bennett van Media Molecule en onze preview rond LittleBigPlanet hadden geschreven was het voor ons al duidelijk dat deze exclusieve titel voor de PlayStation 3 erg belangrijk zou worden. Vandaag geeft Sony ons gelijk en laat het bedrijf weten dat Sackboy - het bruine poppetje uit LittleBigPlanet - in de toekomst de nieuwe mascotte van de PlayStation 3 zal worden.

"LittleBigPlanet zal het spel worden waarmee de PlayStation 3 een periode van toptitels gaat betreden die niet enkel dit jaar, maar ook volgend jaar zullen verschijnen.", aldus Mark Valledor, de product marketing manager bij Sony. Sackboy zal bovendien niet enkel de mascotte van de PlayStation 3 worden, hij zal ook centraal staan in heel wat reclame - en marketingcampagnes. Zo zullen bepaalde winkels acties lanceren speciaal voor mensen die LittleBigPlanet pre-orderen. Zo krijg je als je er vroeg bij bent bijvoorbeeld de kans om exclusieve Sackboys te downloaden die het uiterlijk van Kratos uit God of War of Nariko uit Heavenly Sword hebben.

Om LittleBigPlanet nog wat meer te promoten zal Sony maar liefst 1000 interactieve reclameborden - vol met bewegende ladders, flitsende lichten en prachtige artwork - over heel Amerika in mensen hun tuin plaatsen. Dat de borden wel eens gestolen zouden kunnen worden door verzamelaars of fans trekt Sony zich helemaal niet aan, zoiets zou zelfs een positief effect kunnen hebben op de hype rond het spel.

LittleBigPlanet zal bij ons eind oktober in de winkelrekken te vinden zijn. Of we in de Benelux ook een grote reclamecampagne mogen verwachten is nog niet duidelijk, al ziet het ernaar uit dat de speciale pre-order acties ook bij ons beschikbaar zullen zijn.

Getagged als

Reacties