Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Runes of Magic: The Elder Kingdom

Gratis MMO krijgt nieuw verhaal.

Runes of Magic blijft een speciale titel. Deze indrukwekkende MMO pakt uit met massa’s content, aangename gebieden, veel items, spreuken en personages en bovenal tal van dungeons & raids. De game valt makkelijk te vergelijken met World of Warcraft - de makers vinden het zelfs een hele prestatie - maar bovenal is de game gratis tenzij je de extra prestatie-bevorderende en customizing opties wenst aan te schaffen. Wij trokken door de laatste nieuwe expansie: the Elder Kingdoms.

Runewaker Entertainment speelt al lang niet enkel meer leentjebuur bij WoW. In de vorige recensie wisten we te melden dat de makers een geheel eigen stijl begonnen te geven aan hun MMO, nu merken we meer en meer features aan uit andere succesvolle games. Ook vele Koreaanse MMO’s vormen de inspiratiebron van deze game.

Geen probleem hoor, want de game is nog steeds een wervelend geheel waarin de actieve community haar gading vindt. Sommige van de nieuwe features zoals de siege battles en guildhousing zijn zo weggelopen uit concurrerende MMO’s, maar zijn er niet minder leuk om. Andere nieuwe features zijn bijvoorbeeld de extra dungeon moeilijkheidsgraad die werd toegevoegd naar analogie met WoW (eigenlijk heet het normal en easy, maar het effect is hetzelfde). Ook de guild buffs en achievements zijn zaken die bijvoorbeeld in Cataclysm meer aan bod zullen komen, maar Runes of Magic behaalt de primeur hier.

Nu goed, hoe speelt de game dan? Met zoveel mogelijkheden is de game uitgebreider en diepgaander dan ooit tevoren geworden. Let op, de opties worden nog wel beperkt gehouden om later het paymentsysteem hieraan te koppelen, maar het beïnvloedt de eigenlijke gameplay weinig. De expansie heeft geen spectaculaire nieuwe races of classes toegevoegd, maar wel een ton nieuwe eigen features.

Je dwaalt door nieuwe dungeons, bestrijdt epische vijanden in vrij tactische gevechten. Er zijn nieuwe maps om je medespelers te bekampen en nieuwe spelmodes. Allemaal leuk, want de game wordt er echt beter door. De vijanden zijn weer een heel allegaartje van verfrissende wezens met unieke skills en enkele fantastische kolossen die je niet snel zal vergeten. Focus ligt echt op genietbare, extra content.

De ware kracht van deze expansie zit hem echter in de continue verbeteringen. Bij het schrijven zijn er reeds dungeons bijgevoegd, nieuwe games, een extra PvP zone, een gloednieuw pet systeem en ga zo maar door. De expansie zelf mag dan wel geen spectaculaire vernieuwingen brengen, het ontwikkelaarsteam is duidelijk een versnelling hoger geschakeld om nieuwe uitdagingen te leveren. Runes of Magic blijft nog steeds een MMO die geen grafische hoogvlieger is, maar met deze expansie zijn veel beloftes gemaakt voor een rijke content-ervaring. Maken ze die waar dan is dit een uitmuntende titel om menige avond te vullen terwijl je met je vrienden een nieuwe baas of groot kasteel bestormt…en het is die sociale ervaring die uiteindelijk de klasse van een MMO bepaalt.

8 / 10

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Getagged als

Reacties