Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Runes Of Magic gehackt

Hacker post 2000 accounts op forum

Runes Of Magic, een gratis (WoW-achtige) MMO van het Duitse Frogster, heeft te kampen gehad met een cyberaanval. In een officieel statement van de ontwikkelaar werd bekend gemaakt dat een hacker op 13 en 14 januari verschillende threads aanmaakte op het forum. Daarin stonden verschillende eisen (zoals het veranderen van de forumregels en enkele aspecten van de game). Indien aan die eisen niet voldaan werd, zou de hacker klanteninformatie vrijgeven. Om zijn dreigement kracht bij te zetten postte hij accountgegevens (met login) van maar liefst 2000 spelers.

Volgens Frogster werden de threads onmiddellijk verwijdert en de accounts (tijdelijk) geblokkeerd. Gedupeerde spelers werden persoonlijk gecontacteerd. De accountgegevens zouden weliswaar dateren uit 2007. Ook de Duitste Politie werd contacteerd en er werd een onderzoek geopend. Frogster voegde er aan toe: "Regarding the claims of the attacker, Frogster emphasises that its team is always open to constructive criticism and suggestions for improvement. However, the company considers blackmail attempts, which put the privacy and security of players in danger to be wholly unacceptable and will not concede to them." (met andere woorden: het bedrijf staat open voor kritiek maar duldt geen chantage). Er wordt benadrukt dat spelers die niet werden geviseerd door de aanval gewoon verder kunnen spelen.

Een review van de eerste uitbreiding van Runes Of Magic kunnen jullie hier lezen.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen