Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Round-up Microsoft showcase in Californië

Een shitload aan nieuws.

Gisteren vond in San Francisco een showcase plaats waarin Microsoft een aantal van z'n aankomende spellen liet zien en enkele aankondigingen maakte. Wat dat laatste precies inhield zullen we hieronder even voor je opsommen.

Microsoft kondigde een nieuw DLC-pakket aan voor Fable III, Traitor's Keep genaamd. De DLC verschijnt op 1 maart. Interessanter nieuws is dat Fable III eindelijk een PC-versie krijgt, en wel al op 19 mei.

Het Defiant Map Pack voor Halo: Reach werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar sinds gisteren weten we ook een releasedatum en prijs. Die zijn respectievelijk 15 maart en 800 MS Points. De maps kunnen gespeeld worden in zowel de competitieve als de Firefight spelmodus en heten Condemned, Highlands en Unearthed.

Verder hebben we goed nieuws voor de mobiele early adopters onder jullie die een Windows Phone 7 in huis hebben. Microsoft kondigde er namelijk Doodle Jump, Plants vs Zombies en Angry Birds voor aan.

Daarnaast werd de opvolger van The Dishwasher: Dead Samurai onthuld. The Dishwasher: Vampire Smile. Het spel verschijnt in de lente en bevat twee solocampagnes, een co-op campagne, 50 korte arcade-uitdagingen, een eindeloze 'Dish' uitdaging en nieuwe wapens zoals een in prikkeldraad gehulde metalen staaf en een gigantische spuit.

Tenslotte lichtte Microsoft het doek van The Gunstringer, één van de eerste XBLA-games die Kinect zal ondersteunen. Het cartoony spel verschijnt nog dit jaar en wordt ontwikkeld door Twisted Pixel. Alles draait rond een marionetachtige cowboy wiens schietgrage handen en bewegingen de speler in realtime bestuurt met zijn eigen handbewegingen.

Ondanks dat alles toch een beetje teleurgesteld? Terecht, want momenteel heeft Microsoft slechts twee zogenaamde kerntitels gepland voor 2011, namelijk Gears of War 3 en Forza 4. Toch is er hoop, terug te vinden in de woorden van Microsoft's senior global director Kevin Unangst.

In een interview met gamewebsite IGN liet hij weten dat dit slechts het begin is van onder andere meer hardcore titels voor Kinect (cfr. The Gunstringer). Tenslotte liet de man weten dat Microsoft 'fantastisch nieuws' achter de hand houdt voor de E3-beurs in L.A. binnen enkele maanden. En laat dat nu net de beurs zijn waar Eurogamer.be met een hallucinant grote delegatie naartoe gaat... Stay tuned!

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen