Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rotterdamse studio bouwt VR-game World of Diving

Duikgame ondersteunt Oculus Rift.

De Rotterdamse studio Vertigo Games werkt aan World of Diving voor pc, Mac en Linux, een duikgame waarin je met vrienden de oceaanbodem onderzoekt. Daarbij is er ondersteuning voor de Virtual Reality-bril Oculus Rift.

World of Diving zit nu in de pre-alfa fase en werd in september al succesvol door Steam Greenlight geloodst. De game lanceert naar verwachting dan ook eind 2014 op Steam.

In World of Diving stel je je eigen duiker samen en ga je vervolgens alleen of met vrienden de willekeurig gegenereerde oceaan in. Daar ontdek je onderwatergrotten en scheepswrakken, of ga je zwemmen met schildpadden en haaien.

Met een onderwatercamera maak je foto's, waarvan je je vrienden op de hoogte brengt met signalen die door echte duikers ook worden gebruikt. Hoe dat er uit ziet, zie je in onderstaande trailer.

Oculus Rift is geen vereiste, en spelers zonder Virtual Reality-bril kunnen samenspelen met gamers die er wel eentje bezitten. Vooralsnog is onbekend wanneer de Oculus Rift precies te koop is en hoeveel de bril kost.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties