Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ron Gilbert vervoegt Double Fine

Tim Schafer en z'n maatje herenigd!

Ron Gilbert en Tim Schafer zijn samen de gamegeschiedenis ingestapt toen ze de eerste twee humoristische Monkey Island adventuregames maakten voor LucasArts. Enkele maanden geleden nam Ron Gilbert afscheid van zijn toenmalige studio, Hothead Games. Wat hij daarna zou gaan doen was een raadsel, tot nu.

Overspoeld door een vleugje nostalgie kon hij het waarschijnlijk niet laten om z'n oude maatje Tim Schafer, hoofd van Double Fine Productions, eens op te zoeken, wat geresulteerd heeft in een kersverse samenwerking tussen de twee heren.

Double Fine kondigde een tijdje geleden aan een viertal kleinere games te ontwikkelen. Aangezien Costume Quest, de eerste daarvan, zo goed als af is, wordt het tijd voor het tweede spel. En zoals jullie wel al konden raden zal dat eentje van de hand van Ron Gilbert worden, terwijl Tim Schafer het schrijfwerk verzorgt.

Wij snakken alvast naar meer info rond dit fantastisch nieuws, aangezien de Monkey Island games misschien wel de beste adventure games zijn die we tot op heden gespeeld hebben. En het feit dat ze al een bescheiden 20 jaar oud zijn wilt wel wat zeggen...

Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties