Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Romero en Carmack starten Kickstarter-campagne voor Blackroom

Nieuwe shooter van de oprichters van id Software.

Night Work Games zamelt op Kickstarter geld in voor de productie van Blackroom. Er moet minimaal 700.000 dollar opgehaald worden om de ontwikkeling van de game in gang te zetten.

Blackroom is een nieuwe first-person shooter die zich in de nabije toekomst afspeelt. Het draait volledig om holografische werelden gecreëerd door HOXAR, een van 's werelds meest vooruitstrevende techbedrijven. Met strafen, dodgen en rocket jumps grijpt de studio terug naar klassiekers uit het genre.

Er komt een singleplayer campaign die tien uur bedraagt. Daarnaast is er ook een multiplayer met co-op, een-op-een Deathmatch en Arena. Bij de lancering zijn er zes maps beschikbaar, maar de makers moedigen de community aan zelf maps en mods te maken. Blackroom is volledig aanpasbaar en krijgt dedicated servers.

John Romero is de lead designer van Blackroom, terwijl Adrian Carmack de rol als art director op zich neemt. Beide heren behoorden 25 jaar geleden tot de vier oprichters van id Software. Daar werkten ze onder meer aan Wolfenstein 3D, Doom en Quake. De soundtrack van Blackroom wordt verzorgd door metalgitarist George Lynch.

Blackroom moet uiteindelijk voor de pc en Mac uitkomen. De release staat voor het laatste kwartaal van 2018 gepland. Voor het echter zover is, moet er voor uiterlijk 28 mei minimaal 700.000 dollar opgehaald worden. Op het moment van schrijven staat de teller op iets meer dan 40.000 dollar.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Getagged als

Over de auteur

Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties