Skip to main content

RollerCoaster Tycoon World - 5 dingen die je moet weten

Vanaf vandaag in Early Access.

Rollercoaster Tycoon World is de nieuwste game in de langlopende pretparkenserie. Atari en ontwikkelaar Nvizzio Creations noemen de game de "eerste next generation RollerCoaster Tycoon". Onlangs besloten de ontwikkelaar en studio om de game vanaf 30 maart te lanceren. We zetten de vijf belangrijkste dingen die je moet weten voor je op een rijtje.

1. RollerCoaster Tycoon World is een Early Access-game

Dit wil zeggen dat de game die je vanaf vandaag kunt kopen, niet de volledige versie is. De kern van de game is al aanwezig, maar belangrijke onderdelen zoals de Coaster Builder worden tijdens de Early Access-periode nog verder uitgewerkt en geoptimaliseerd. Het is nog niet duidelijk hoe lang RollerCoaster Tycoon World in Early Access blijft en wanneer de definitieve versie lanceert.

2. Er zijn drie gamemodi

De game biedt drie manieren om je eigen park te bouwen. In Campaign en Scenarios krijg je een bestaand park of lap grond voorgeschoteld en moet je vervolgens bepaalde objectieven vervullen. Denk bijvoorbeeld aan je ratings verhogen of de financiële gezondheid van je park veiligstellen. Als je liever alles zelf beslist en geen missie wilt vervullen, ga je met de Sandbox-modus aan de slag.

3. Er zijn tal van attracties en tools

De Early Access-versie bevat tien soorten rollercoasters, dertig attracties, vier thema's, maar ook winkels en kiosken. Die plaats je perfect symmetrisch op een grid of smijt je naar eigen believen in het rond. Je kunt je eigen rollercoaster ontwerpen, paden van verschillende groottes aanleggen en het landschap naar wens vormgeven. Voldoende tools en attracties om je droompretpark op te starten dus.

4. Je deelt creaties via Steam Workshop Support

RollerCoaster Tycoon World zet sterk in op User Generated Content. Dat wil zeggen dat iedereen die met een 3D-tekenprogramma overweg kan de mogelijkheid heeft om zijn eigen decors te ontwerpen en te importeren. Vervolgens kun je creaties via de Steam Workshop ook met andere spelers delen. Heb je echter geen zin om zelf een rollercoaster te maken, dan gebruik je hetzelfde systeem om het ontwerp van iemand anders te gebruiken.

5. Refund van pre-order is mogelijk

Atari begrijpt dat een Early Access-versie soms niet is wat je ervan verwachtte toen je een pre-order plaatste. Ben je dus niet akkoord met de beslissing om in Steam Early Access te gaan, dan kun je nog tot 31 maart (alleen vandaag dus) via Atari.com en RollerCoasterTycoon.com een refund aanvragen. Of via Steam of een andere platformhouder waar je de game pre-orderde. Dit geeft je één dag de tijd om de Early Access versie uit te proberen, waarna je vrij bent om te beslissen of je de game houdt of niet.

Bekijk op YouTube

Nog even tijd? Lees dan ook:

Read this next