Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rogue en Ninja bevestigd voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Treed tevens in het (homo)huwelijksbootje vanaf patch 2.4.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn-regisseur Naoki Yoshida onthult tijdens de E3 een nieuw speelbare klasse en een nieuw speelbaar beroep voor de MMORPG. De Rogue 'Class' en de Ninja 'Job' komen gratis beschikbaar in patch 2.4.

De Rogue-klasse is direct te kiezen bij het aanmaken van een nieuw personage. Deze focust zich op stealth en snelle aanvallen door twee lichte wapens tegelijk te dragen. Vanaf level 30 krijg je de keus je te specialiseren tot het Ninja-beroep, waarmee je toegang krijgt tot ninjutsu-aanvallen.

Vanaf patch 2.4 treedt je ook met andere spelers in het huwelijksbootje als je wilt, dankzij de zogenaamde Eternal Bonding Ceremony. Dat kan ook met iemand van hetzelfde geslacht, bevestigd Yoshida. "Als twee spelers samen willen zijn in Eorzea dan kan dat, ongeacht ras, geslacht of geloofsovertuiging."

Een releasedatum voor patch 2.4 is nog niet bekend, maar duurt tevens nog een tijdje. Eerst komt patch 2.3 nog uit, waarin onder meer het verhaal van de Primal Shiva wordt gestart. Deze gebeurtenissen leiden rechtstreeks naar de verhalende missies van 2.4.

Naar verwachting wordt in oktober de eerste betaalde uitbreiding aangekondigd tijdens de Final Fantasy XIV Fan Festival 2014.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties