Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

ROG Phone 5-serie gaming smartphones aangekondigd

Topprestaties in zakformaat.

Hardwareproducent Republic of Gamers heeft de nieuwe ROG Phone 5-reeks gaming smartphones aangekondigd. Het gaat om de nieuwe ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro en ROG Phone 5 Ultimate.

Volgens het bedrijf biedt de 5-reeks een van de meest hoogwaardige game-ervaringen op smartphones. Het scherm is een 144 Hz / 1 ms AMOLED HDR10+-beeldscherm van Samsung. De touch sampling rate bedraagt 300 Hz en de touch latency zou amper 24.3 ms bedragen. Volgens ROG moet dat voor extreem responsieve game-ervaringen zorgen.

Alle modellen in de reeks worden aangedreven door het Qualcomm Snapdragon 888 5G Mobile Platform, dat uitgerust is met Qualcomm Snapdragon Elite Gaming features en een 5G-verbinding.

Cover image for YouTube videoUltimate Mobile Gaming - ROG Phone 5 Ultimate | ROG

Er wordt hard ingezet op lang gamen onderweg, want de modellen bevatten een 6000 mAh batterij. Je aankoop komt inclusief een 65-watt HyperCharge adapter voor extreem snelle oplaadtijden.

Bij vorige ROG Phone-modellen zorgde een 6000 mAh batterij voor gemiddeld 6 uur intensief gamen. Bij minder belastende activiteiten, gaat de batterij normaliter veel langer mee.

Het controlesysteem is nu AirTrigger 5 en de GameFX audio heeft naar verluid verbeteringen gekregen voor betere audio-prestaties. Er is een 3.5mm headphone jack aanwezig.

Cover image for YouTube videoROG Phone 5 Launch Event - Event Highlight | For Those Who Dare

Er is ook een nieuw koelsysteem genaamd GameCool 5 en een nieuwe performancemanager. Die moeten er beide voor zorgen dat de smartphones steeds optimaal presteren.

De ROG Phone 5 Pro en Ultimate bevatten als enige een matrix-beeldscherm achteraan het toestel. Dit scherm kan animaties tonen, die volledig aanpasbaar zijn.

Vergeleken met eerdere modellen zouden de Phone 5-modellen een 25% sneller CPU-gebruik en 35% sneller GPU-gebruik hebben.

De ROG Phone 5, ROG Phone 5 Pro en ROG Phone 5 Ultimate zijn beschikbaar om te kopen in de eShop van ASUS.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties