Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rodeo Games onthult Deathwatch: Tyranid Invasion

Turn-based strategie in Warhammer 40K-universum.

Ontwikkelaar Rodeo Games werkt aan een nieuwe Warhammer 40K turn-based strategiegame, Deathwatch: Tyranid Invasion. De game wordt gemaakt met Unreal Engine 4 en staat gepland voor de zomer van 2015. Deze lanceert dan op iOS, overigens niet als een free-to-play game.

In Deathwatch: Tyranid Invasion heb je de controle over een team van Space Marines met de naam Deathwatch, waarmee je het opneemt tegen de Tyranids. De gameplay lijkt die van Warhammer Quest, een vorige game van Rodeo Games. Deathwatch is echter in 3D.

Je kan maximaal vijf eenheden in je team hebben, zegt Rodeo's Ben Murch tegen Eurogamer. De singleplayer-modus omvat tien levels, die elk onderverdeeld zijn in vier missies. Murch: "We willen de speler het gevoel geven dat hij zijn tijd kan nemen, en zijn zetten vooruit kan plannen. Natuurlijk kun je ook zonder plan naar binnengaan, maar dat zou je Marines wel eens fataal kunnen worden."

Elke marine heeft actieve en passieve vaardigheden, die je vrijspeelt door ervaringspunten uit te geven die je op missies verdient. Maar als een marine op een missie sneuvelt, dan verliest hij alle ongebruikte punten. Er zit dus een risico aan het opsparen ervan.

Naast de singleplayer is er ook een multiplayer-modus. Hierbij kun je het met je Marines uit de singleplayer opnemen tegen maximaal drie vrienden.

Door Imre Himmelbauer.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties