Skip to main content

Rocksteady eigendom van Warner Bros.

T'zijn de mensen van Arkham Asylum.

Toen we begin september de review van Batman: Arkham Asylum op Eurogamer België publiceerden konden we eigenlijk zelf onze ogen niet geloven. Een licentiegame, en dan nog rond een superheld mind you, ging aan de haal met een meer dan dikke negen op tien. Meer nog, ontwikkelaar Rocksteady leverde een van de meest memorabele titels van 2009 af, en dat in een jaar waarin ook toppers als Uncharted 2 en Modern Warfare 2 uitkwamen. Sterk, heel sterk!

Dat moet ook Warner Bros., de eigenaar van de Batman-licentie, gezien hebben. Vandaag laten ze namelijk trots weten dat ze het overgrote merendeel van de aandelen binnen Rocksteady opgekocht hebben, waardoor de ontwikkelaar nu grotendeels eigendom is van Warner Bros.

Rocksteady zelf heeft het volgende te vertellen over de gebeurtenissen: "We zijn trots om onze relatie met Warner Bros. te versterken. We hebben reeds op een vruchtbare manier met deze organisatie kunnen samenwerken tijdens de productie van Batman: Arkham Asylum," aldus studio director Jamie Walker. Rocksteady laat in één adem weten dat ze ernaar uitkijken om meer spellen rond licenties van Warner te ontwikkelen.

Momenteel werkt de ontwikkelaar aan Batman: Arkham Asylum 2. Veel is nog niet over de titel bekend, maar we hebben alvast een eerste teaser trailer online geplaatst.

Read this next