Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rockstar werkt aan nieuwe franchise

Meer bepaald makers Red Dead Redemption.

De geruchten doen de ronde dat Rockstar San Diego, de studio die ons begin dit jaar het oerdegelijke Red Dead Redemption bracht, druk bezig is met de uitwerking van een gloednieuw project dat gamers "van hun stoel zal blazen".

En zo heb je meteen al het concrete "nieuws" dat er in deze nieuwspost terug te vinden zal zijn. Wanneer we gaan speculeren zijn er meerdere pistes mogelijk: Rockstar San Diego zou aan het werken kunnen zijn aan een nieuwe Midnight Club of verse DLC voor Red Dead Redemption, maar gezien men aangeeft dat het om een nieuwe titel gaat sluiten we dit alvast uit.

Wat is er verder nog mogelijk? Het eerste wat bij ons opkomt is een nieuwe Red Dead (mogelijk met de subtitel 'Revolution'), maar alweer: dan zou het niet gaan om een totaal nieuw spel. Misschien is het wel Grand Theft Auto V? Lijkt ons sterk gezien de San Diego studio nog nooit instond voor de productie van een gloednieuwe GTA-game.

Wel is het zo dat hun nieuwe project naar alle waarschijnlijk zal draaien op de RAGE-engine die we ook al aan het werk zagen in Grand Theft Auto IV

Wij hebben er echter alle vertrouwen in dat Rockstar San Diego pas uit de schaduw zal treden met hun nieuwe project wanneer het al ver klaar is. We kijken er al naar uit!

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties