Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rockstar werkt aan GTA3, Vice City en San Andreas remasters

Klassiekers in een nieuw jasje.

Rockstar Games werkt momenteel aan remasters van GTA 3, GTA: Vice City, en GTA: San Andreas. Dat wijst onderzoek van Kotaku uit na aanhoudende geruchten.

Rockstar Dundee zou de studio zijn die momenteel de klassieke games herwerkt in Unreal Engine. Het resultaat zou drie remasters zijn die op gameplay-gebied trouw blijven aan de inmiddels bijna 20 jaar oude games en een mix van nieuwe en oude graphics bieden. De UI zou ook een volledige update krijgen, zonder onherkenbaar te worden voor de fans.

Enthousiaste modders haden eerder al onofficiële updates uitgebracht voor deze klassieke GTA-games.

Ook volgens het onderzoek van Kotaku zouden de drie games in één bundel uitgebracht worden voor alle beschikbare platformen: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, pc, Stadia en mobile. De release is voorzien voor eind oktober, begin november 2021, al zouden de pc en mobile versies mogelijk pas in 2022 verschijnen.

Geruchten dat uitgever Take-Two deze remasters op de planning had staan, gaan al een tijdje rond. Begin deze zomer stuurde het bedrijf nog zijn advocaten naar modders die werkten aan een onofficiële, geüpdatete versie van deze games en vorige week zei het ook dat het aan drie onaangekondigde remasters van oude games werkt.

Tevens zou er ook aan een nieuwe versie van de originele Red Dead Redemption gedacht worden indien de verkoop van deze GTA remasters aan de verwachtingen voldoet.

Ondertussen werkt Rockstar ook nog verder aan de next-gen versie van GTA 5 én krijgen we af en toe ook al wat GTA 6 geruchten te horen.

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen