Skip to main content

Rockstar verduidelijkt: GTA Online update met 70 procent kortere laadtijden is voor deze platformen

Het master race?

De Grand Theft Auto Online update die laadtijden met 70 procent vermindert komt (nog) niet naar alle platformen. Dat maakt ontwikkelaar Rockstar Games bekend.

Enkele dagen geleden werd bekend dat een nieuwe GTA Online update laadtijden korter zou maken. Het was echter nog onduidelijk wanneer en voor welke platformen die update beschikbaar zou zijn.

Rockstar heeft nu aangekondigd dat de update is vrijgegeven via Title Update 1.53. De patch is beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Bekijk op YouTube

Echter vermeldt Rockstar er nu bij dat verbeteringen aan het netwerk, verbindingen en laadtijden enkel voor de pc-versie van GTA5 zijn. Spelers op console hebben dus (nog) geen kortere laadtijden.

Het is onduidelijk of de kortere laadtijden überhaupt naar de PlayStation 4- en Xbox One-versies komen. Eventueel worden de verbeteringen enkel toegepast in de PlayStation 5- en Xbox Series X|S-versies die in de toekomst verschijnen.

De PlayStation 3- en Xbox 360-versies van de game krijgen de update naar alle waarschijnlijkheid nooit. Rockstar heeft enkele jaren geleden besloten om deze versies niet langer te updaten.

De update is hoofdzakelijk het werk van een fan genaamd 't0st' die zelf onderzocht waarom GTA Online laadtijden zo lang zijn. Doordat Rockstar nu zijn werk officieel heeft aanvaard, heeft het bovendien besloten om de speler met 10.000 dollar te belonen als gevolg van het "in-game bounty" programma van Rockstar. Daarmee beloont het spelers die veiligheidsissues opsporen.

Ondertussen kun je terecht in ons grote overzicht met alle info en nieuws Grand Theft Auto 6 .

Read this next