Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rockstar overweegt MotionScan

Technologie uit LA Noire in GTA?

Het hoofd van Team Bondi, Brendan McNamara, liet zich onlangs in een interview ontvallen dat Rockstar sterk overweegt om MotionScan ook in hun volgende games te gebruiken. MotionScan is de revolutionaire scantechnologie om gezichtsuitdrukkingen heel realistisch in gamebeelden om te zetten. Team Bondi ontwikkelde de technologie en maakte er samen met Rockstar gebruik van in LA Noire.

Dé game van Rockstar (die nog altijd onthuld moet worden, mogelijk op Gamescom) is natuurlijk Grand Theft Auto V. McNamara bevestigde dat Rockstar ook voor die game naar MotionScan kijkt. Hij voegde er wel aan toe dat het niet makkelijk zal worden. “As much as LA Noire is a huge game, Grand Theft Auto is incredibly huge, so you’ve got all the problems of how big the cast would be and how many lines would you have to record and all that kind of stuff." Mogelijk is de open wereld van GTA gewoon te groot.

Dit interview lijkt ook de geruchten te ontkrachten dat het helemaal niet meer botert tussen Bondi en Rockstar. Vorige week doken er claims op dat personeel van Team Bondi als het ware gegijzeld werd in de studio (met werkweken die opliepen tot 100 uur!) om de game op tijd af te krijgen. Rockstar zou hierin tussengekomen zijn, maar dat zou de relatie tussen de studio's grondig verzuurd hebben. Erik Coenen schreef hier ook over in zijn wekelijkse blog. McNamara zwijgt in alle talen over deze problemen, maar blijkbaar is een verdere samenwerking niet uitgesloten.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties